Съмнения, че е бил манипулиран доклад на Европейската служба за външна

...
Съмнения, че е бил манипулиран доклад на Европейската служба за външна
Коментари Харесай

Евродоклад за коронавируса разбуни духовете в Брюксел

Съмнения, че е бил манипулиран отчет на Европейската работа за външна активност по отношение на разпространяването на дезинформация за ковид от Китай, разбуниха духовете в Европейски Съюз, оповестяват основани в Брюксел медии. Под напън от Пекин евроведомство е смекчило заключенията си в публично показания документ в петък и даже е премахнало някои от тях, твърди в. " Ню Йорк таймс ", който е съумял да се снабди с първичната версия на отчета. Китай направил опит да блокира публикуването на документа. „ Китайците към този момент заплашват с реакции, в случай че отчетът излезе “, предупреждава шефът на връзките във външната работа на Европейски Съюз Луц Гюлнер своите сътрудници в мейл, до който е получил достъп в. " Ню Йорк таймс ".

Европейската дипломатическа работа, ръководена от висшия представител на Европейски Съюз по въшната политика и сигурността Жозеп Борел, изрично отхвърля твърденията на американския вестник. Евродепутати обаче упорстват за " публично и цялостно следствие " на появилите се съмнения за смяна на документа под китайски напън. Говорителят на дипломатическа работа на Европейски Съюз Петер Стано разгласи, че Европейски Съюз не се е огънал под какъвто и да било напън. " Става дума за два отчета. Единият е вътрешен и предопределен за вътрешно прилагане. Вторият е квалифициран за публично разпространяване. Те се базират на напълно разнообразни процедури и разисквания без никаква външна интервенция. Повтарям, никаква външна интервенция. Това, което бе оповестено в петък, бе в звук с това, което правихме преди 1 април, 19 май и което продължаваме да вършим ", акцентира той.

Евродепутати от групите на ЕНП, " Обнови Европа " и Европейските консерватори и реформисти са безапелационни, че Жозеп Борел би трябвало да изясни изказванията за смяна на документа. ЕС „ е клекнал под китайския натиск и е трансформирал своите изводи по отношение на китайската акция за дезинформация  по отношение на COVID-19 “, съобщи пред електронното издание " Ню Юръп " Сандра Калниете от ЕНП, която е член на Комисията по външни работи в Екологичен потенциал. „ Би било изцяло недопустимо външната работа на Европейски Съюз, която би трябвало да осигурява обществеността в ЕС цялостна и безпристрастна информация и да пази Европа в акцията за дезинформация, да отстъпи от своите констатации и да стане жертва на чужда пропаганда “, добави тя.

Групата на Европейските консерватори и реформисти прикани ЕК да провери и изясни изказванията, че Китай е оказал натиск върху отчета. „ Натискът върху ЕК сам по себе си е доста стеснителен факт “, споделя Херман Търч от групата на Европейските консерватори и реформисти. Според него обществото има право да знам дали съгласно  ЕК има доказателства за китайска интервенция.

Евродепутатът от Хилде Вотманс от групата " Обнови Европа ", която координатор на Комисията по външни работи в Екологичен потенциал и докладчик за Китай съобщи, че Европа няма да бъде „ безкритичен партньор “ в връзките с Пекин.

Колегата на Вотманс от   " Обнови Европа " Барт Хрутиус е написал писмо до Жозеп Борел, в което упорства за щателна инспекция. Евродепутатът, който е някогашен анализатор в Министерството на защитата на Нидерландия, е безапелационен, че е извънредно значимо висшето управление на Европейски Съюз да поддържа самостоятелен разбор на обстоятелствата. „ Китай ще става по-силен, по-проспериращ и авторитетен, и във военно отношение. Това няма да е последният път, в който ще се опитва да се намеси във вътрешната политика на ЕС  ", счита Барт Хрутиус. Според него в този момент е моментът ЕС да изпрати явен сигнал: „ Ако това е правилно, то няма да може да се повтори в бъдеще. “

Китай от своя страна отхвърли заключенията на Европейски Съюз, че популяризира дезинформация за ковид. " Китай се опълчва на   основаването и разпространението на дезинформация от всеки или всяка организация. Китай е жертва на дезинформация, а не основател ", оповестиха от Министреството на външните работи в Пекин. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР